Care este diferența dintre un DIVIN și un coniac?

De cele mai multe ori folosim termenul de „coniac” greșit atribuindu-l unei băuturi tari, acest termen este reglementat de lege în Franța și poate fi atribuit doar unei regiuni și unui proces cu anumite cerințe de producere a acestei băuturii. Și la noi în țară se produce această băutură tare și suntem onorați să avem denumirea proprie, care a fost înregistrată ca marcă de stat sub denumirea de DIVIN în anul 1996 și este protejată prin lege. Această denumire este un joc de cuvinte pe care academicianul Emil Rusu la perfecționat, „DIVIN” însemnând și „dumnezeiesc, deosebit, excepțional” ceea ce caracterizează cu desăvârșire această băutură.

DIVIN-ul este băutura oamenilor puternici, cu personalitate deoarece el poartă o istorie întreagă în spate. DIVIN-ul, care este un distilat de vin, are niște caracteristici proprii, el trebuie să fie maturat cel puțin 3 ani în butoaie de stejar care redau această notă caracterisitică DIVINULUI, aroma și caracterul lui deosebit.

Divinul însă are mai multe categorii:

  1. V.S (Very Special) sau foarte special – termenul de maturare sau de vechime a acestui DIVIN trebuie să fie de minim 3 ani.
  2. V.S.O.P (Very Superior Old Pale) – termenul minim de maturare în butoi trebie să depășească 5 ani.
  3. X.O (Extra Old) – aces tip de DIVIN trebuie să aibă termenul minim de vechime 7 ani poate însă, ajunge și la 20 de ani de vechime.
  4. X.X.O (Extra Extra Old) – acest DIVIN este nul absolut special și terminul minim de vechime este de 20 de ani.

Toate aceste date sunt obligatoriu indicate pe ambalajul sticlei, astfel atunci când alegeți un DIVIN țineți cont de ele. Un DIVIN de calitate se produce în timp lung și trebuie savurat la fel, ca să înțelegem aroma și postgustul uni DIVIN trebuie să-l savurăm îndelungat și să ne bucurăm cât mai mult posibil de gustul de vanilie, nuci și lemn pe care acesta îl lasă pe buzele noastre.

Pe piața locală avem o diversitate destul de mare de divinuri, însă sunt unele care se deosebesc prin personalitate șii caracterul distinct pe care îl au, un astfel de DIVIN este și DIVIN-ul AMADEUS – SIMFONIA SUFLETULUI TĂU.

Compania «DK-Intertrade» SRL, fiind membrul Holdingului alcoolic „Dionis Club”, și-a început activitatea în anul 1994, precum un producător de frunte și exportator de vinuri moldovenești.

Vinurile «Dionis Collection» (Cabernet-Sauvignon & Chardonnay) au fost create pentru amatorii, care cunosc foarte bine universul vinului, pentru oamenii care caută ceva nou și sunt capabili să aprecieze fantezia și arta vinificatorilor. În serie sunt prezentate cele mai bune vinuri, în care subtilitatea, eleganța și gustul armonios sunt completate de tone nobile de maturizare în butoaie de stejar. Designul elegant și excelenta calitate a vinurilor vor fi cu siguranță apreciate la justa valoare de către amatorii unor vinuri nobile.

În anul 2018 au decis să producă și divinuri pentru piața internă.

Împreună cu „Romatim” au creat divinul AMADEUS, un divin extrem de diferit față de cele prezente pe piața Moldovei, și anume aromele și gustul său inconfundabil îl deosebește și îl face PLIN DE CARACTER

La moment sunt produse doar 2 tipuri de DIVIN (5 ani si 7 ani), urmează cel de 10 ani.

 

AMADEUS 5 ani

DIVIN învechit timp de 5 ani, timp în care obține o culoare de chihlimbar și o aromă deosebită. Gust moale, armonios cu o amprentă placută și prelungită.

Finețea, feminitatea și eleganța buchetului, îmbinate cu gustul perfect, moale și culoarea suavă de chihlimbariu-închis lasă o impresie de neuitat.

 

 

AMADEUS 7 Ani

DIVIN care are o calitate excelentă și un caracter nobil. Culoarea naturală de chihlimbar închis, un amestec interesant de arome și gusturi, unde domină nuanțele de stejar, mirodenii și floarea soarelui, prezintă un DIVIN superb pentru admiratori și experți.