Vineri seara, în Chișinău s-a auzit doar muzică de sărbătoare și clinchet de pahare. Nici nu se putea altfel, a fost cea mai mare sărbătoare a vinului autohton, Vernisajul Vinului ediția a 15-a. Ediția din acest an a fost dedicată Divinurilor. Însă și vinurile spumante nu au rămas în umbră și oaspeții s-au bucurat de aromele și finețea bulelor din pahare, care le are vinul spumant Fresco.  Iar noutatea și unicitatea băuturii sclipitoare FREDDO a lăsat oaspeții plăcut surprinși.


La Vernisajul Vinului ediția a 15-a au fost prezenți 66 de producători mici și mari de vinuri, vinuri spumante și Divinuri, cu peste 250 de poziții. Toți acești producători muncesc mult pentru a produce vinuri de calitate pentru consumatorii din țara noastră, dar și pentru cei de peste hotare, unde vinurile noastre sunt foarte apreciate.

Compania de distribuție dar și producere „Romatim Srl” a fost prezentă în acest an la Vernisajul Vinului, ediția a 15-a, cu 5 tipuri de vin spumant Fresco și 3 tipuri de băutura slab alcoolizată FREDDO.

Fresco este un vin spumant cu o gamă largă de arome și gusturi. 

  • Fresco Alb Brut – pentru consumatorii care preferă gustul complex și matur a unui spumant.  Cu un gust subtil de măr verde și miere este perfect pentru o masă de sărbătoare în calitate de aperitiv.
  • Fresco GLERA – este produs din soiul de stuguri GLERA, care se mai numește și Prosecco. Acest spumant se potrivește perfect ca aperitiv având un gust proaspăt și revigorant.
  • Fresco Alb Dulce – acest spumant are o aromă îmbietoare de de struguri din soiul Muscat, care au fost culeși manual. Se potrivește perfect cu un desert delicat sau fructe.
  • Fresco Rose Demisec – produs din același aromat soi de struguri – Muscat, este un vin spumant delicat cu un buchet de arome de fructe și o culoare care te cucerește definit.
  • Fresco Rose Brut – un vin spumant sofisticat cu cu un buchet de note florale care se potrivește perfect ca aperitiv sau cu bucate din pește și un desert ușor din fructe.

La ediția din anul acesta a Vernisajului Vinului a fost prezentă și FREDDO,  o băutură slab alcoolizată carbogazoasă pe bază de vin. Ce o face inedită și deosebită de tot ce este pe piața autohtonă, sunt sclipicii și gustul deosebit de fructe. Un tricolor de arome, băutura FREDDO este de 3 tipuri:

  • FREDDO Citron –  are un gust aromat de citrice și este atât de revigorantă și proaspătă, perfectă pentru orice sărbătoare alături de prieteni și cei dragi.
  • FREDDO Blueberry – culoarea albastră a acestei băuturi îi face curioși pe toți, iar gustul și aroma de afine face din această băutură una savuroasă și atât de apreciată.
  • FREDDO Strawberry – sclipici și aromă de căpșuni, combinația perfectă pentru o băutură desăvărșită.

Ediția a 15-a a Vernisajului Vinului a fost una de succes, cu multe aprecieri din partea consumatorilor și cu multe noutăți pe piața vinului autohton. A fost seara revelațiilor în domeniul vinciol. Cu siguranță va rămâne pentru mult timp în amintirea celor care au fost prezenți la sărbătoare.