Effervescents du Monde este cel mai important concurs internațional din lumea spumantelor, anul acesta a fost organizată a 16 ediție, care a avut loc în Dijon, Franța în perioada 14-16 noiembrie. În acest an la această competiție au participat 20 de țări cu 600 de spumante înscrise și peste 100 de experți au evaluat calitatea produselor expuse. Effervescents du Monde este un concurs unic prin metoda lui de apreciere a calității spumantelor și prin metoda de jurizare:

  • Respectarea regulilor internaționale privind concurența în sectorul vitivinicol și aplicarea strictă a standardului de asigurare a calității ISO 9002.
  • fiecare membru al juriului trece o instruire completă și individuală la Institutul Paul Bocuse.
  • numărul de spumante degustate de către un membru al juriu este limitat și sunt create condiții speciale de degustare pentru a nu perturba procesul prin factori externi.
  • Este asigurată transparența și fiecare participant câștigă doar prin calitate.

FRESCO GLERA a fost unul dintre spumantele înregistrate care a adus Medalia de Argint pentru Republica Moldova. Acest spumant produs din struguri GLERA (cunoscut și sub denumirea de Prosecco) este fin, elegant cu o perlare delicată și îndelungată. Gustul spumantului GLERA este cremos, proaspăt, centrat pe mere coapte și suc de citrice, se potrivește de minunte ca aperitiv pentru orice masă de sărbătoare.