Dacă nu ați încercat niciodată vinul Moscato de la Asconi, ce ați așteptat până acum? Nu aveți idee cât de mult ați pierdut.

Asta desigur dacă sunteți amatori sau consumatori de vinuri dulci, de desert. Să descrii aroma și gustul unui vin în cuvinte e foarte greu, trebuie să-l guști pentru al descoperi cu adevărat.

Vinurile de la Asconi se recomandă ele singure, fără prea multe comentarii. Iar dacă, poate nu ați auzit de ele până acum, asta deoarece ei până acum vreo 2 ani am produs vinuri doar pentru export. Au fost printre primii vinificatori autohtoni, dacă nu unicii, care au exportat în Kenya. Pe piața locală se găseau doar la vinăria care se află în satul Puhoi, raionul Ialoveni. Dar acum aceste vinuri le puteți găsi și prin magazinele noastre. Datorită celor de la Romatim care i-au convins că piața locală are un potențial destul de bun.

Astăzi, însă vom vorbi în special, despre vinul de desert Moscato. Produs din strugurii de soiul aromat Muscat, care sunt lăsați să se bucure cât mai mult de razele soarelui, astfel sunt foarte dulci în mod natural. Sunt culeși manual, pentru ai feri de impurități și lasați la maturat pentru a obține gustul perfect. Aroma îmbeitoare și gustul proaspăt, răcoritor, plin de arome fructate fac din vinul Moscato unul dintre preferatele multora.

Vinul Moscato și ciocolata albă

Vinul Moscato are un postgust de cireșe albe și mere coapte care se potrivește perfect cu un desert savuros sau cu o bucată de ciocolată albă.

Ciocolata albă este prin natura ei foarte cremoasă și „untoasă” și se combină perfect cu gustul proaspăt și fructal al vinului Moscato. Dar, atunci când alegeți să combinați ciocolata cu vinul trebuie să țineți cont de un factor foarte important. Dulceața ciocloatei nu ar trebui să depășească dulceața vinului. Vinul Moscato este unul foarte dulce, strugurii fiind lăsați să se maturizeze, astfel concentrația de zahăr fiind foarte mare.